Ostružinová buchta i pro nemocné intolerancí laktózy

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
3/4 hrnku cukru krupice
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
1/2 hrnku oleje
1 kypřící prášek do pečiva
1 hrnek mléka Alpro soya
ovoce (téměř jakékoliv dle potřeby)

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, kypřicí prášek do pečiva, cukr (s oblibou dávám hnědý) a vanilkový cukr promísíme.

  2. Přidáme rozšlehaná vajíčka s rostlinným olejem, mléko, pro nemocné intolerancí bílkovin či laktózy použiji jakékoliv jiné mléko !!!(Alpro soya), které snáší.

  3. Pro zdravé lidi lze samozřejmě použít mléko kravské.

  4. Promícháme a zhusta poklademe ovocem. Výborné jsou čerstvé švestky, mohou být i mražené či jiné ovoce.

  5. Loni se urodilo tolik ostružin na zahradě, že jsem to zkusila i s nimi, bylo to výborné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!