Piškotové kakaové koule v čokoládě
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 3 vejce
- cukr podle váhy vajec
- stejné množství polohrubé mouky
- 3 lžíce horké vody
- 2 lžíce kakaa
- Do upečeného těsta:
- 70 g rozpuštěného másla
- rum podle chuti
- hrst kokosu
- hrst mletých vlašských ořechů
- 50 g nastrouhané čokolády
- Na obalení:
- čokoládová poleva
- nastrouhaná čokoláda
Postup Piškotové kakaové koule v čokoládě
Postup přípravy receptu
-
Na váhu dáme 3 vejce a kolik váží, tolik dáme cukru a polohrubé mouky. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme horkou vodu, mouku, kakao a nakonec vmícháme tuhý sníh. Těsto upečeme a vychladlé rozdrobíme do mísy.
Přidáme asi 70 g rozpuštěného másla, rum podle chuti, hrst nebo více kokosu a stejně tak mletých nebo sekaných ořechů a nastrouhanou tabulku čokolády. Vše propracujeme a utvoříme koule, obalíme je v čokoládové polevě, posypeme nastrouhanou čokoládou.
Necháme ztuhnout v ledničce.