Piškotové kakaové koule v čokoládě

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
3 vejce
cukr podle váhy vajec
stejné množství polohrubé mouky
3 lžíce horké vody
2 lžíce kakaa
Do upečeného těsta:
70 g rozpuštěného másla
rum podle chuti
hrst kokosu
hrst mletých vlašských ořechů
50 g nastrouhané čokolády
Na obalení:
čokoládová poleva
nastrouhaná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Na váhu dáme 3 vejce a kolik váží, tolik dáme cukru a polohrubé mouky. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme horkou vodu, mouku, kakao a nakonec vmícháme tuhý sníh. Těsto upečeme a vychladlé rozdrobíme do mísy.

  2. Přidáme asi 70 g rozpuštěného másla, rum podle chuti, hrst nebo více kokosu a stejně tak mletých nebo sekaných ořechů a nastrouhanou tabulku čokolády. Vše propracujeme a utvoříme koule, obalíme je v čokoládové polevě, posypeme nastrouhanou čokoládou.

  3. Necháme ztuhnout v ledničce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!