Vídeňský bramborový salát s pečeným pstruhem

Recepty, Saláty

Suroviny

600 g brambor
200 ml vývaru
2 šalotky
1 lžíce jablečného octa
2 lžíce dýňového oleje
2 lžíce řepkového oleje
1 lžíce dijonské hořčice
petrželka
sůl
pepř
4 pstruzi (vykuchaní)
100 g másla
1 lžíce tymiánu
sůl
pepř
citrónová šťáva (na zakápnutí)

Postup přípravy receptu

  1. Máslo o pokojové teplotě utřeme se solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Takto připraveným máslem potřeme rybky a dáme máslo i do bříška.

  2. Na pánvi pstruhy krátce opečeme z obou stran, přendáme na pekáček a pečeme 10.15 min při teplotě 220°C (podle velikosti ryb).

  3. Brambory opláchneme a uvaříme ve slupce. Scedíme a hned, jak půjdou držet v ruce, je oloupeme. Nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka a opatrně dáme do mísy.

  4. Zalijeme teplým vývarem. Přidáme nakrájenou šalotku, ocet, oba druhy oleje a hořčici. Opatrně promícháváme, aby se vše spojilo a brambory se napily” vývaru. Chvíli to trvá, ale buďte trpěliví.

  5. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme nasekanou čerstvou petrželku.

  6. Salát nesmí plavat, ale brambory nesmí být ani nasucho. Před podáváním je dobré nechat salát alespoň 1 hod odležet v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!