Vídeňský bramborový salát s pečeným pstruhem
Recepty, SalátySuroviny
- 600 g brambor
- 200 ml vývaru
- 2 šalotky
- 1 lžíce jablečného octa
- 2 lžíce dýňového oleje
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 lžíce dijonské hořčice
- petrželka
- sůl
- pepř
- 4 pstruzi (vykuchaní)
- 100 g másla
- 1 lžíce tymiánu
- sůl
- pepř
- citrónová šťáva (na zakápnutí)
Postup Vídeňský bramborový salát s pečeným pstruhem
Postup přípravy receptu
-
Máslo o pokojové teplotě utřeme se solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Takto připraveným máslem potřeme rybky a dáme máslo i do bříška.
Na pánvi pstruhy krátce opečeme z obou stran, přendáme na pekáček a pečeme 10.15 min při teplotě 220°C (podle velikosti ryb).
Brambory opláchneme a uvaříme ve slupce. Scedíme a hned, jak půjdou držet v ruce, je oloupeme. Nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka a opatrně dáme do mísy.
Zalijeme teplým vývarem. Přidáme nakrájenou šalotku, ocet, oba druhy oleje a hořčici. Opatrně promícháváme, aby se vše spojilo a brambory se napily” vývaru. Chvíli to trvá, ale buďte trpěliví.
Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme nasekanou čerstvou petrželku.
Salát nesmí plavat, ale brambory nesmí být ani nasucho. Před podáváním je dobré nechat salát alespoň 1 hod odležet v lednici.