Polévka Rajský sen
Recepty, PolévkySuroviny
- Na polévku:
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 krabička rajčatového pyré (bez jadérek)
- 1 bobkový list
- 2-3 kuličky černého pepře
- sůl
- lžička cukru a jablečného octa na případné dochucení
- Na rýži:
- 2 sáčky rýže
- sůl
- 2-3 hřebíčky
- 1 lžičku másla
- bazalka na ozdobu nebo petrželka
Postup Polévka Rajský sen
Postup přípravy receptu
-
V rýžovaru uvaříme rýži - cca 2 sáčky, trošku soli, 2-3 hřebíčky. Do uvařené rýže v rýžovaru přidáme 1 čajovou lžičku másla, zavřeme poklicí a necháme máslo vsáknout do rýže.
Cibulku pokrájíme, zesklovatíme na lžíci másla a připravíme světlou jíšku.
Přidáme ½ litru – 0,7 litru převařené horké vody, rajčatové pyré, sůl, bobkový list, černý pepř a vaříme.
Po cca 10 minutách bobkový list vyjmeme. Přendáme do mixéru a rozmixujeme.
Záleží na chuti rajčat, takže ochutnáme a případně dochutíme lžičkou cukru a jablečného octa anebo pár kapkami citronu. Polévka by měla být hustá.
Do polévkového talíře klademe nejprve rýži z rýžovaru, vytvarovanou do kopečků a zaléváme hustou rajskou polévkou. Kopečky bílé rýže přizdobíme čerstvou bazalkou anebo petrželkou.