Vídeňský bramborový salát

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

700 g brambor – typ A (nejlépe červené“)
200 ml hovězího vývaru
1 střední až velká červená cibule
2 lžíce oleje
2 lžíce (jablečného) octa
½ až 1 lžíce hořčice
čerstvá pažitka
sůl
černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit brambory ve slupce.

  2. Mezitím oloupeme a na hrubo nakrájíme cibuli, dáme ji do misky, trochu osolíme a přidáme ocet a hořčici, zamícháme. Potom nakrájíme pažitku a přidáme k cibuli.

  3. Do malého hrnce dáme hovězí vývar.

  4. Jakmile jsou brambory dovařené, dáme ohřát vývar – ale pozor, nesmí se vařit, musí být pouze horký. Ještě horké brambory oloupeme a nakrájíme na plátky nebo kostičky. Poté je ještě teplé dáme do mísy, zalijeme horkým vývarem, opatrně promícháme, přidáme cibuli s pažitkou, olej, sůl a pepř, a ještě dál promícháme - dokud se vše nespojí v krémovější konzistenci.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!