Vídeňský bramborový salát
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 700 g brambor – typ A (nejlépe červené“)
- 200 ml hovězího vývaru
- 1 střední až velká červená cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce (jablečného) octa
- ½ až 1 lžíce hořčice
- čerstvá pažitka
- sůl
- černý pepř
Postup Vídeňský bramborový salát
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit brambory ve slupce.
Mezitím oloupeme a na hrubo nakrájíme cibuli, dáme ji do misky, trochu osolíme a přidáme ocet a hořčici, zamícháme. Potom nakrájíme pažitku a přidáme k cibuli.
Do malého hrnce dáme hovězí vývar.
Jakmile jsou brambory dovařené, dáme ohřát vývar – ale pozor, nesmí se vařit, musí být pouze horký. Ještě horké brambory oloupeme a nakrájíme na plátky nebo kostičky. Poté je ještě teplé dáme do mísy, zalijeme horkým vývarem, opatrně promícháme, přidáme cibuli s pažitkou, olej, sůl a pepř, a ještě dál promícháme - dokud se vše nespojí v krémovější konzistenci.