Vepřové se zeleninkou v jednom hrnci a mikrovlnce
Recepty, Mikrovlnná troubaSuroviny
- 300 g vepřového masa
- 2 bílé papriky
- 6 cherry rajčátek
- drobnější brambory (dle počtu strávníků)
- sádlo nebo jiný vhodný tuk do hrnce
- Na marinádu:
- 2 PL oleje
- mletý koriandr
- černý mletý pepř
- 1 PL koření krkovička s česnekem
- 2 dcl bílého suchého vína
Postup Vepřové se zeleninkou v jednom hrnci a mikrovlnce
Postup přípravy receptu
-
Přísady na marinádu smícháme a ochutnáme dle své chuti, já už nepřisolovala. Koriandr a pepř přidávejte pomalu, aby nebylo překořeněno, já dala každého cca 1 KL, ale tu opravdu záleží na chuti.
Vepřové maso nakrájíme na sousta a ponoříme do marinády alespoň na 3 hodiny, občas promícháme, obrátíme.
Do vhodného hrnce do mikrovlnky vložíme tuk, necháme rozehřát, přidáme okapané maso a bez podlití necháme zatáhnout při 350 W asi 3 min. Jednou během této doby promícháme.
Pak podlijeme marinádou, jen do výše masa a vlníme v zakryté nádobě při 350 W dalších 5 minut.
Přidáme očištěné brambory nakrájené na kousky a vlníme při tomtéž výkonu cca 7 minut, kontrolujeme množství marinády, ale já už přidávat nemusela.
Když jsou hlavně brambory poloměkké (maso už by mělo být měkké)přidáme nakrájenou papriku a rajčátka a ještě vlníme cca 5 min. Zelenina by měla být na skus, ne rozvařená, ale ani ne tuhá (hlavně brambory)