Smetanovo - pivní krkovička

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g krkovice
2 cibule
sádlo
pepř
sůl
červená sladká paprika
1 chilli paprička
kmín
1 dcl sladké 10% smetany
2 dcl světlého 10° piva
6 cherry rajčátek
1 lžíce sterilovaných kapií
hladká mouka na zahuštění
vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku si nakrájím na plátky, osolím a opepřím. Cibule oloupu, nakrájím na kostky a na sádle osmažím do růžova. Přidám plátky masa a z obou stran opeču, aby se maso zatáhlo.

  2. Potom přisypu 2 vrchovaté lžíce červené papriky, promíchám a zaliji pivem a vývarem (vodou). Maso z poloviny vyčnívá nad tekutinou. Přidám papričku, kmín a dusím doměkka.

  3. Když je maso měkké, tak ho vyjmu, do šťávy naliji smetanu, přidám trochu vody nebo vývaru. Do hrnku dám 2 vrchovaté lžíce hladké mouky a trošku vody, rozkvedlám a omáčku zahustím.

  4. Přihodím na polovinu rozkrojená rajčátka, lžíci sterilované kapie a za občasného míchání dostatečně povařím, aby nebyla cítit chuť mouky. Příloha: houskový knedlík, halušky, těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!