Rybí zelené kari
Recepty, RybySuroviny
- 500 g rybích filetů (měla jsem štikozubce)
- zelená kari pasta (viz foto)
- 1 plechovka kokosového mléka
- citronová tráva
- 1 - 2 PL rybí omáčky
- čerstvý koriandr
- limetka
- chilli paprička - nemusí být
- olej
Postup Rybí zelené kari
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém zprudka opečeme rybí filety, nakrájené na menší kousky, posypané sušenou citronovou trávou, nebo přidáme čerstvou.
Orestovanou rybu vyndáme, do pánve vložíme kari pastu, rozmícháme ji, přilijeme kokosové mléko, rybí omáčku, / případně přidáme chilli papričky/, vrátíme rybí kousky a vše krátce společně podusíme.
Na závěr dochutíme šťávou z limetky a hustě posypeme koriandrem. Podáváme s rýží.