Hřiby na paprice
Recepty, HoubySuroviny
- 500 g pevných pravých hřibů
- 1 větší cibule
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- 1 lžička uzené papriky
- 250 ml smetany
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce mouky
- drůbeží vývar
- sůl
- citronová šťáva
Postup Hřiby na paprice
Postup přípravy receptu
-
Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme na větší kousky pokrájené houby, osolíme, přidáme obě papriky, zalijeme vývarem a dusíme cca 5 minut.
V trošce vody rozmícháme mouku, přilijeme k houbám a dusíme ještě cca 15-20 minut. Houby musí zůstat pevné, nerozvařené.
Na závěr zjemníme smetanou a zakápneme citronovou šťávou. Podáváme s rýži, ale hodí se i těstoviny nebo knedlík.