Hovězí v žampiónech s brokolicí
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 200 g hovězího předního masa
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 menší cibule
- 200 g žampiónů
- 1/2 menší brokolice
- 2 lžíce nastrouhané mrkve
- sůl
- mletý černý pepř
- hladká mouka
Postup Hovězí v žampiónech s brokolicí
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova.
Přidáme maso nakrájené na menší kousky, zamícháme a přiklopíme poklicí. Po vydušení vlastní šťávy maso osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Za občasného zamíchání a podlévání udusíme maso téměř do měkka.
Poté přidáme žampióny nakrájené na menší kousky a dusíme ještě asi 15 minut. Přidáme na malé kousky rozebranou brokolici a mrkev nastrouhanou na hrubo. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Provaříme, dochutíme solí a odstavíme. Příloha dle vlastního výběru.