Bezlepkové mrkvové sušenky
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 200 g změklého másla
- 200 g mouky (používám Doves Farm červená)
- 100 g mrkve nastrouhané na jemné nudličky
- 100 g cukru krupice
- 50 g pohankové hladké mouky
- 50 g kukuřičné hladké mouky
- 1 vanilkový cukr
- 1 PL chia semínek
- 1/2 čajové lžičky skořice
- špetka soli
Postup Bezlepkové mrkvové sušenky
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience v míse smícháme a necháme chvilku odpočinout.
Pomocí fólie vyválíme a vykrájíme požadované tvary. Z půlky jsem vyválela asi 3 cm kuličky, do nich jsem otočenou vařečkou ve fólii udělala důlek a ten jsem naplnila marmeládou.
Hotové sušenky pečeme při teplotě 180°C na pečícím papíru do lehce růžové barvy.
Vychladlé tvary slepíme marmeládou. Pro fajnšmekry pocákáme třeba i čokoládou.