Kuřecí tortilla se zeleninou (dietní)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

0,5 kg kuřecích prsou
sůl
pepř
sladká paprika nebo pálivá paprika
kukuřice
hrášek
bílá paprika
2 rajčata
ledový salát
olej 6 lžic
dietní varianta:
voda
grahamová mouka
hladká mouka na podsypání
bílý jogurt
chilli
nedietní varianta:
tatarská omáčka
hladká mouka
voda

Postup přípravy receptu

  1. Těsto vytvoříme z jednoho dílu mouky a jednoho dílu vody. Pokud se těsto s grahamovou moukou lepí přisypeme do něj trošku hladké mouky.

  2. Z těsta vyválíme tenké placky které opékáme na suché pánvy dokud se na nich neutvoří hnědé puchýřky.

  3. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zasypeme paprikou, aby se maso pořádně obarvilo.

  4. Směs vsypeme na pánev s rozehřátým olejem. Orestujeme přisypeme asi dvě hrsti kukuřice a dvě hrsti hrášku. Krátce prohřejeme a odstavíme.

  5. Tortilly potřeme tatarkou (dietní verze: bílým jogurtem smíchaným s chili) položíme na ně list ledového salátu, naplníme směsí a bílou paprikou, zarulujeme, trošku pokapeme tatarkou a podáváme s rajčaty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!