Jelení plec na víně, tymiánu, hříbkách a borůvkách

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1000 g jeleního plece
350 g cibule
100 g uzené slaniny
1 hrst sušených hřibů - praváku
1 PL borůvek
300 ml suchého červeného vína
sůl
mletý černý pepř
krystálový cukr
tymián
plátky pomeranče

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnca dáme tenké plátky údenej slaniny a ked sa z nej vypečie tuk, opečené plátky vyberieme.

  2. Na tuku zo slaniny orestujeme cibuľu, pridáme tymián, čučoriedky, cukor, zalejeme červeným vínom a privedieme do varu.

  3. Do vriaceho vína vložíme na kocky pokrájané pliecko, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme.

  4. Ak treba a šťava je príliš hustá, podlejeme trochou vody.

  5. K polomäkkému mäsu pridáme praváky aj s vodou, v ktorej boli namočené a varíme do mäkka. Podávame s Dodolle, dekorované pomarančom a borievkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!