Jelení plec na víně, tymiánu, hříbkách a borůvkách
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1000 g jeleního plece
- 350 g cibule
- 100 g uzené slaniny
- 1 hrst sušených hřibů - praváku
- 1 PL borůvek
- 300 ml suchého červeného vína
- sůl
- mletý černý pepř
- krystálový cukr
- tymián
- plátky pomeranče
Postup Jelení plec na víně, tymiánu, hříbkách a borůvkách
Postup přípravy receptu
-
Do hrnca dáme tenké plátky údenej slaniny a ked sa z nej vypečie tuk, opečené plátky vyberieme.
Na tuku zo slaniny orestujeme cibuľu, pridáme tymián, čučoriedky, cukor, zalejeme červeným vínom a privedieme do varu.
Do vriaceho vína vložíme na kocky pokrájané pliecko, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme.
Ak treba a šťava je príliš hustá, podlejeme trochou vody.
K polomäkkému mäsu pridáme praváky aj s vodou, v ktorej boli namočené a varíme do mäkka. Podávame s Dodolle, dekorované pomarančom a borievkami.