Těstoviny s domácí kari - sýrovou omáčkou a hlívou ústřičnou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1 balíček libovolných těstovin
- 200 g hlívy ústřičné nebo žampiónků
- 1-2 PL olivového oleje
- 1 jarní cibulka
- sůl
- drcený kmín
- sypká červená paprika
- 2 malé Lučiny
- + /60 g balkánského sýra
- kari koření podle každého
- petrželka
- +
- 1/2 masoxu (nebo zeleninového bujónu)
- 100 ml cca vody nebo vývaru
Postup Těstoviny s domácí kari - sýrovou omáčkou a hlívou ústřičnou
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu.
Hlívu očistíme a pokrájíme na malé kousky.
Pokrájenou jarní cibulku orestujeme na oleji a přidáme hlívu ústřičnou, drcený kmín, sůl, malinko červené sypké papriky a restujeme s přidáním vývaru do měkka.
Ve druhé nádobě si rozpustíme půlku masoxu nebo bujónu ve 100 ml vody a zahříváme.
Když se bujón v teplé vodě rozpustí, vmícháme do něj dvě Lučiny a stále mícháme na hustší kašičku. Kdo chce, přidá rozdrobený balkánský sýr, kdo nechce, nechá roztavit jen lučinu.
Nakonec vmícháme do této sýrové směsi, kari koření, dochutíme a přidáme nasekanou perželku.
Na talíři pak do těstovin uděláme uprostřed důlek, kam nalijeme orestovanou hlívu.
Sýrovou, kari omáčku nalijeme na těstoviny, nebo jak kdo chce a má rád. Pokrm je velmi chutný, tuto omáčku používám s různými obměnami na těstoviny všech druhů.