Rump steak s polníčkem a ananasovou omáčkou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

Na 2 porce:
400 g rump steaku
olivový olej
sůl
pepř
salát polníček
hrst rukoly
granátové jablko na ozdobu
Na omáčku:
200 g čerstvého ananasu
špetka kurkumy pro barvu
šťáva z ½ citronu
sůl
1 malá červená chilli paprička (můžete dát i míň, nebo víc)

Postup přípravy receptu

  1. Jako první jsem připravila omáčku. Ananas jsem nakrájela na kostičky a rozmixovala v mixéru do hladka. Potom jsem ho přendala do kastrůlku společně s citronovou šťávou, kurkumou, trochou chilli a špetkou soli. Omáčku jsem zhruba 7 minut povařila. Po uvaření jsem ji propasírovala přes sítko, aby byla hezky hladká.

  2. Rump steak jsem omyla, osušila a zprudka osmahla na pánvi s olivovým olejem z obou stran. Až po vyndání z pánve jsem ho osolila a opepřila.

  3. Po pěti minutách odpočinku na prkýnku jsem steak rozkrájela na proužky. Na talíř jsem nandala polníček promíchaný s rukolou, semínka z granátového jablka, na plátky nakrájený steak a navrch ananasovou omáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!