Vepřové závitky s kysaným zelím
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 vepřové plátky
- 4-6 plátků anglické slaniny
- 1/2 sklenice kysaného zelí
- 1 snítka rozmarýnu
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- sůl
- pepř
- hořčice
- olej na opečení
Postup Vepřové závitky s kysaným zelím
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí (já jsem použila dijonskou), poklademe anglickou slaninou a kysaným zelím, které propláchneme a vymačkáme.
Maso stočíme do roládky a utáhneme potravinářským provázkem. Pak zprudka opečeme na oleji, aby maso dostalo barvu a po chvíli přidáme nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu a snítku rozmarýnu. Podlijeme masovým vývarem nebo vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.
Měkké maso vyjmeme a zeleninu rozmixujeme, pak propasírujeme, aby byla omáčka hladká a přidáme kousek másla, lžičku hořčice a případně dochutíme kořením.