Kynuté vdolky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Těsto:
- 500 g mouky hladké
- 250 ml vlažného mléka
- 1 vejce
- 3 lžíce oleje
- balíček droždí
- 1 lžička cukru
- špetka soli
Postup Kynuté vdolky
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nasypeme mouku, přidáme olej, sůl a vajíčko.
V hrnečku si připravíme kvásek – do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vykynout.
Vlijeme do mouky a vypracujeme vláčné těsto – podle potřeby můžeme přidat mouku nebo mléko.
Těsto necháme na teplém místě kynout 1 hodinu.
Poté vyklopíme na vál a vytvoříme bochánky, které dáme na tukem vymazané plechy a ponecháme ještě asi půl hodiny odpočívat.
Poté potřeme tukem a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme (podle velikosti) asi 30 minut.
Do těsta můžeme také přidat kmín, nebo vdolky sypat různými semínky. To už podle toho, jak má kdo co rád.