Kávová roláda jako pírko
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 vajec
- 100 g krupicového cukru
- 2 lžíce solamylu
- 1 citron (1/2 lžičky strouhané citronové kůry)
- olej na potření papíru
- Náplň:
- 250 g másla
- 180 g krupicového cukru
- 1 vanilka
- 1 vejce + 2 žloutky
- asi 1/2 dcl silné černé kávy
Postup Kávová roláda jako pírko
Postup přípravy receptu
-
Bílky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme žloutky, citronovou kůru a solamyl.
Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, potřeným olejem a dáme na deset minut péct do trouby vyhřáté na 190°C.
Upečený plát vyklopíme na utěrku, sejmeme papír a i s utěrkou srolujeme a necháme vychladnout.
Náplň: vejce, žloutky, cukr a vanilkový cukr ve vodní lázni vyšleháme do husté pěny. Do vychladlé pěny zašleháme máslo a po trochách černou kávu.
Vychladlý plát rozvineme, potřeme náplní a zase srolujeme bez utěrky. Povrch potřeme krémem a ozdobíme cukrářským zdobením.
Necháme v lednici ztuhnout a potom krájíme na porce.