Vynikající velká bábovka podle Anetky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 30 dkg krystalového cukru
- 6 vajec
- 1 Hera
- 45 dkg polohrubé mouky
- 3 dcl vlažného mléka
- kapka vanilkové esence
- čokoládové granulkové zdobení
Postup Vynikající velká bábovka podle Anetky
Postup přípravy receptu
-
Jelikož bábovka bude opravdu velká, tak si nachystáme velkou mísu ve které smícháme Heru s cukrem, žloutky, práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.
Poté přidáváme mouku a vlažné mléko.
Po vyšlehání přidáme sníh.
Vše co nejvíce promícháme a mělo by nám vzniknout krásně nadýchané těstíčko.
Nakonec můžeme přidat kapku vanilkové esence či rumu a čokoládové drobeníčko, které se místami při pečení lehce rozpustí a místami zůstane i křupavé.
Pečeme na 180°C dokud nebude upečená (zkouším špejlí). Bábovka je opravdu velká až po okraj formy, takže zasytí i velkou rodinku:).