Vynikající velká bábovka podle Anetky

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
30 dkg krystalového cukru
6 vajec
1 Hera
45 dkg polohrubé mouky
3 dcl vlažného mléka
kapka vanilkové esence
čokoládové granulkové zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Jelikož bábovka bude opravdu velká, tak si nachystáme velkou mísu ve které smícháme Heru s cukrem, žloutky, práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.

  2. Poté přidáváme mouku a vlažné mléko.

  3. Po vyšlehání přidáme sníh.

  4. Vše co nejvíce promícháme a mělo by nám vzniknout krásně nadýchané těstíčko.

  5. Nakonec můžeme přidat kapku vanilkové esence či rumu a čokoládové drobeníčko, které se místami při pečení lehce rozpustí a místami zůstane i křupavé.

  6. Pečeme na 180°C dokud nebude upečená (zkouším špejlí). Bábovka je opravdu velká až po okraj formy, takže zasytí i velkou rodinku:).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!