Medová křidélka s chilli

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1,5 kg kuřecích křidélek
Marináda:
5-8 lžic medu (Doporučuji lipový)
Šťáva z 1 většího citrónu
10 lžic kečupu
3 kávové lžičky chilli (tady dle chuti a oblíbené značky)
1 lžička soli
2 lžíce oleje
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička curry
3 lžíce Worcestrové omáčky
1/2 palice česneku

Postup přípravy receptu

  1. Křidélka opláchneme, odkrojíme špičatou přední část bez masa. Zbylé častí v kloubu rozdělíme, z medu a zbylých surovin uděláme marinádu, do které vložíme křidélka. Pořádně prohníst ať se dostane všude, kam má a dáme alespoň na 4 h do lednice (já si je dělám den dopředu, takže je nechávám 24 h – vyplatí se počkat).

  2. Rozložíme na plech a dáme na 40 min péct do předehřáté trouby na 200°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!