Medová křidélka s chilli
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1,5 kg kuřecích křidélek
- Marináda:
- 5-8 lžic medu (Doporučuji lipový)
- Šťáva z 1 většího citrónu
- 10 lžic kečupu
- 3 kávové lžičky chilli (tady dle chuti a oblíbené značky)
- 1 lžička soli
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička curry
- 3 lžíce Worcestrové omáčky
- 1/2 palice česneku
Postup Medová křidélka s chilli
Postup přípravy receptu
-
Křidélka opláchneme, odkrojíme špičatou přední část bez masa. Zbylé častí v kloubu rozdělíme, z medu a zbylých surovin uděláme marinádu, do které vložíme křidélka. Pořádně prohníst ať se dostane všude, kam má a dáme alespoň na 4 h do lednice (já si je dělám den dopředu, takže je nechávám 24 h – vyplatí se počkat).
Rozložíme na plech a dáme na 40 min péct do předehřáté trouby na 200°C.