Plátky na hořčici, mrkvi a tymiánu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 5 plátků vepřové kýty
- 5 mrkví
- 2 velké cibule
- sůl
- kremžská hořčice
- 10 snítek tymiánu
- 1 masox
- 1 lžíce zakysané smetany
Postup Plátky na hořčici, mrkvi a tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme a z jedné strany potřeme bohatě kremžskou hořčicí.
Z masoxu si v 1/2l horké vody uděláme vývar.
Do pekáčku dáme cibuli nakrájenou nahrubo, mrkev na kolečka, na zeleninu položíme maso potřenou stranou nahoru, podlijeme vývarem a poklademe tymiánem. Přikryté pečeme na 200°C cca 40-50 minut. Občas přelijeme výpekem.
Upečené maso vyjmeme, zeleninu i s výpekem rozmixujeme, přidáme 1 plnou lžíci kremžské hořčice, zjemníme 1 lžicí zakysané smetany, podle chuti dosolíme.