Pečená jehněčí žebírka
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 750 g jehněčích žebírek
- sůl
- olej
- 2 cibule
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička rajčatového protlaku
- 1 lžička worcestrové omáčky
- 2 lžíce bílého vínneho octa
- 1 lžička citronové šťávy
Postup Pečená jehněčí žebírka
Postup přípravy receptu
-
Rebierka narežeme na porcie a na oleji opečieme z oboch strán. Uložíme do pekáča.
Na oleji, v ktorom sme opekali rebierka, orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu, pridáme cukor, papriku, pretlak, omáčku, ocot a šťavu a asi 1 dl vody a necháme 3 minúty povariť.
Potom túto omáčku prelejeme cez rebierka a zakryté v rúre dusíme domäkka. Mäkké rebierka odkryjeme a zapečieme 10 min kvôli farbe a kôrke.
Podávame s chlebom a zeleninou.