Pečená jehněčí žebírka

Recepty, Jiné maso

Suroviny

750 g jehněčích žebírek
sůl
olej
2 cibule
1 lžíce cukru
1 lžička mleté papriky
1 lžička rajčatového protlaku
1 lžička worcestrové omáčky
2 lžíce bílého vínneho octa
1 lžička citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Rebierka narežeme na porcie a na oleji opečieme z oboch strán. Uložíme do pekáča.

  2. Na oleji, v ktorom sme opekali rebierka, orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu, pridáme cukor, papriku, pretlak, omáčku, ocot a šťavu a asi 1 dl vody a necháme 3 minúty povariť.

  3. Potom túto omáčku prelejeme cez rebierka a zakryté v rúre dusíme domäkka. Mäkké rebierka odkryjeme a zapečieme 10 min kvôli farbe a kôrke.

  4. Podávame s chlebom a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!