Veggie karbanátky s dýňovou kaší

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Karbanátky:
2 mrkve
100 g sojové drtě
1 menší cibule
2 vejce
100 g tvrdého sýru
1 jarní cibulka
1/2 zeleninového bujonu
strouhanka
Kaše:
300 g brambor
300 g dýně hokaido
100 g petržele
máslo
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, dýni a petržele oloupeme, nakrájíme na drobno a dáme vařit do osolené vody, uvaříme do měkka, slijeme vodu, přidáme máslo a mléko a uděláme klasickou kaši. Dosolíme podle chuti.

  2. Sojovou drť zalijeme vroucíme vodou, přidáme bujon, zakryjeme a necháme nabobtnat. Mrkev oloupeme a spolu se sýrem nastrouháme na hrubo. Obě cibule nakrájíme na jemno a přidáme k sýru a mrkvi. Soju slijeme přes síto a vyždímeme, vychladlou přidáme do směsi. Přidáme vejce a strouhanku podle potřeby, dokud se nebudou dobře tvořit karbanátky. Karbanátky následně smažíme dozlatova z obou stran, na troše oleje. Do směsi můžeme přidat i další koření, já například dávám směs na drůbež.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!