Bramborový krém s hříbky

Recepty, Polévky

Suroviny

5 brambor
3 stroužky česneku
1 šalotka
hrst hříbků
sůl
pepř
zeleninový vývar
na pesto:
hrst libečku
1 stroužek česneku
sůl
pepř
cca 100 ml oleje
slanina na škvarečky

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zesklovatíme šalotku, přidáme česnek, osmažíme a vložíme nakrájené brambory.

  2. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme do změknutí brambor. Pak rozmixujeme.

  3. Libeček rozmixujeme spolu s česnekem, olejem a solí s pepřem.

  4. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a opečeme.

  5. Houby restujeme na másle a krátce podusíme. Osolíme a opepříme.

  6. Hotovou polévku zdobíme hříbky, pestem a škvarečky ze slaniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!