Pečená jehněčí kýta
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 jehněčí stehno
- 150 g uzené slaniny
- 5 stroužků česneku
- sůl
- majoránka
- tymián
- olej
- 1,5 kg malých ve šlupce uvarených brambor
- olej
- mletá červená paprika
Postup Pečená jehněčí kýta
Postup přípravy receptu
-
Zemiaky uvaríme v šupke a ošúpeme.
Jahňacie stehno prešpikujeme slaninou, potrieme prelisovaným cesnakom, osolíme a pokvapkáme olejom.
Podlejeme vodou a zakryté pečieme v rúre asi 40 minút. Potom stehno odkryjeme, poobkladáme zemiakmi, ktoré potrieme paprikou rozmiešanou v oleji.
Stehno posypeme majoránkou a tymiánom a dopekáme z každej strany do zlata.
Počas pečenia podlievame tak, aby sme mali potrebné množstvo šťavy.
Stehno naporciujeme a obložíme zemiakmi.