Pečená jehněčí kýta

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 jehněčí stehno
150 g uzené slaniny
5 stroužků česneku
sůl
majoránka
tymián
olej
1,5 kg malých ve šlupce uvarených brambor
olej
mletá červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky uvaríme v šupke a ošúpeme.

  2. Jahňacie stehno prešpikujeme slaninou, potrieme prelisovaným cesnakom, osolíme a pokvapkáme olejom.

  3. Podlejeme vodou a zakryté pečieme v rúre asi 40 minút. Potom stehno odkryjeme, poobkladáme zemiakmi, ktoré potrieme paprikou rozmiešanou v oleji.

  4. Stehno posypeme majoránkou a tymiánom a dopekáme z každej strany do zlata.

  5. Počas pečenia podlievame tak, aby sme mali potrebné množstvo šťavy.

  6. Stehno naporciujeme a obložíme zemiakmi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!