Fazolky ze školky
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 4 lžíce másla
- 4-5 lžic hladké mouky
- 1 litr mléka
- 150 ml smetany ke šlehání
- 400 g sterilovaných zelených fazolek
- 4 lžíce sterilovaného kopru (v sladkokyselém nálevu)
- 2 kostky cukru
- 2-3 lžíce octa
- 1 lžíce vegety (domácí nebo bez glutamátu)
- sůl
- 4 vejce
- brambory
Postup Fazolky ze školky
Postup přípravy receptu
-
Máslo zpěníme, zasypeme moukou a umícháme žlutou jíšku. Přilijeme mléko a za stálého šlehání uvedeme k varu. Přidáme kopr, vegetu, osolíme a snížíme teplotu. Za občasného zamíchání vaříme asi 20-25 minut. Přidáme cukr, ocet, smetanu a fazolky bez nálevu. Necháme už jen prohřát a podáváme s vařenými brambory a vejci. Omáčka má být hlaďounká a jemné, navinulé chuti.