Pečená drůbeží játra

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1/2 kg drůbežích jater
1 balíček grilovacího koření
strouhanka na obalení
olej na vymazání pekáčku a pokapání jater

Postup přípravy receptu

  1. Játra si odblaníme a necháme je vcelku, nepřekrojujeme.

  2. Dáme je do misky a nasypeme na ně grilovací koření a pořádně je ze všech stran obalíme.

  3. Takto upravená je ještě obalíme ve strouhance a poklademe na olejem vymazaný pekáček vedle sebe.

  4. Ještě trochu pokapeme olejem, přiklopíme druhým pekáčkem a dáme do vyhřáté trouby na 220 stupňů.

  5. Přiklopené pečeme 15 minut, potom odklopíme a pečeme ještě 15 minut, popřípadě i více, podle toho, jakou mají barvu. Musí být tmavě hnedá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!