Pečená drůbeží játra
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 1/2 kg drůbežích jater
- 1 balíček grilovacího koření
- strouhanka na obalení
- olej na vymazání pekáčku a pokapání jater
Postup Pečená drůbeží játra
Postup přípravy receptu
-
Játra si odblaníme a necháme je vcelku, nepřekrojujeme.
Dáme je do misky a nasypeme na ně grilovací koření a pořádně je ze všech stran obalíme.
Takto upravená je ještě obalíme ve strouhance a poklademe na olejem vymazaný pekáček vedle sebe.
Ještě trochu pokapeme olejem, přiklopíme druhým pekáčkem a dáme do vyhřáté trouby na 220 stupňů.
Přiklopené pečeme 15 minut, potom odklopíme a pečeme ještě 15 minut, popřípadě i více, podle toho, jakou mají barvu. Musí být tmavě hnedá.