Pikantní kuřecí kousky se zeleninou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 2 lžíce oleje
- 1 červená cibule
- 1-2 stroužky česneku
- 2 plátky čerstvého zázvoru
- 1 menší mrkev
- 1 lžíce rýžového octu
- 1 lžička cukru
- 1/2 červené papriky
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce ústřicové omáčky
- dle chuti chilli omáčky
- hrst zelených fazolových lusků
- 1 lžička solamylu ve 100 ml vody
- K podávání:
- chilli paprička
- lístky koriandru nebo nať cibulky
Postup Pikantní kuřecí kousky se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Mrkev a papriku nakrájíme na nudličky, cibuli na měsíčky, zázvor a česnek jemně nasekáme. Do hluboké rozpálené pánve dáme olej a maso po částech opečeme (nedáváme vše najednou, aby se nezačalo dusit).
Přidáme mrkev, zázvor a česnek, promícháme, přidáme cibuli a papriku. Chvilku restujeme, přidáme cukr a ocet, promícháme, podlijeme cca 50 ml vody, přidáme všechny omáčky a přivedeme k varu. Přidáme propláchnuté mražené fazolky a zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě (množství podle toho, kolik chceme omáčky). Necháme přejít varem, dle potřeby dochutíme některou omáčkou nebo solí.
Podáváme s rýží, posypané lístky koriandru nebo nasekanou cibulkovou natí a dle chuti chilli papričkou.