Pikantní kuřecí kousky se zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
2 lžíce oleje
1 červená cibule
1-2 stroužky česneku
2 plátky čerstvého zázvoru
1 menší mrkev
1 lžíce rýžového octu
1 lžička cukru
1/2 červené papriky
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce ústřicové omáčky
dle chuti chilli omáčky
hrst zelených fazolových lusků
1 lžička solamylu ve 100 ml vody
K podávání:
chilli paprička
lístky koriandru nebo nať cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Mrkev a papriku nakrájíme na nudličky, cibuli na měsíčky, zázvor a česnek jemně nasekáme. Do hluboké rozpálené pánve dáme olej a maso po částech opečeme (nedáváme vše najednou, aby se nezačalo dusit).

  2. Přidáme mrkev, zázvor a česnek, promícháme, přidáme cibuli a papriku. Chvilku restujeme, přidáme cukr a ocet, promícháme, podlijeme cca 50 ml vody, přidáme všechny omáčky a přivedeme k varu. Přidáme propláchnuté mražené fazolky a zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě (množství podle toho, kolik chceme omáčky). Necháme přejít varem, dle potřeby dochutíme některou omáčkou nebo solí.

  3. Podáváme s rýží, posypané lístky koriandru nebo nasekanou cibulkovou natí a dle chuti chilli papričkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!