Mléčná polévka s batátem
Recepty, PolévkySuroviny
- 8-10 stonků řapíkatého celeru
- 6 stroužků česneku
- 1 litr plnotučného mléka
- 1 batát
- 1 velká šalotka nebo cibule
- 1 vrchovatá lžíce rýžové mouky
- olivový olej
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- bylinky
Postup Mléčná polévka s batátem
Postup přípravy receptu
-
V hrnci na olivovém oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibuli.
Řapíkatý celer nakrájíme na menší kostky, který přidáme k cibuli a k tomu i česnek. Opékáme asi 2-3 minuty.
Vše zasypeme rýžovou moukou a opět opékáme 2 minuty. Tuto směs zalijeme mlékem a přidáme na kostičky nakrájený batát. Necháme vařit pod pokličkou 20 minut.
Polévku dochutíme solí, pepřem, kmínem a bylinkami.