Rajská polévka s jáhlami

Recepty, Polévky

Suroviny

1 malá cibule
2 lžíce oleje
500 g rajčatové passaty (nebo velký rajský protlak)
1,5 litru vody
1 malý bobkový list
špetka tymiánu
3 kuličky pepře
2 kuličky nového koření
2 hřebíčky
sůl
cukr
75 g jáhel
2 lžíce mouky na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji krátce orestujeme drobně nakrájenou cibuli.

  2. Zalijeme vroucí vodou a passatou nebo protlakem.

  3. Přidáme všechno koření (vkládám ho do vajíčka na sypaný čaj) a jáhly, které jsme předtím alespoň třikrát spařili vroucí vodou.

  4. Osolíme, přivedeme k varu a přilijeme mouku rozmíchanou v trošce studené vody.

  5. Přiklopíme pokličkou a za občasného zamíchání vaříme 15 minut.

  6. Poté vyndáme vajíčko s kořením, podle chuti osolíme a osladíme a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!