Rajská polévka s jáhlami
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 malá cibule
- 2 lžíce oleje
- 500 g rajčatové passaty (nebo velký rajský protlak)
- 1,5 litru vody
- 1 malý bobkový list
- špetka tymiánu
- 3 kuličky pepře
- 2 kuličky nového koření
- 2 hřebíčky
- sůl
- cukr
- 75 g jáhel
- 2 lžíce mouky na zahuštění
Postup Rajská polévka s jáhlami
Postup přípravy receptu
-
Na oleji krátce orestujeme drobně nakrájenou cibuli.
Zalijeme vroucí vodou a passatou nebo protlakem.
Přidáme všechno koření (vkládám ho do vajíčka na sypaný čaj) a jáhly, které jsme předtím alespoň třikrát spařili vroucí vodou.
Osolíme, přivedeme k varu a přilijeme mouku rozmíchanou v trošce studené vody.
Přiklopíme pokličkou a za občasného zamíchání vaříme 15 minut.
Poté vyndáme vajíčko s kořením, podle chuti osolíme a osladíme a můžeme servírovat.