Jahodo-tvarohový nepečený dort

Recepty, Dorty

Suroviny

velké balení piškotů
3 - 4 měkké tvarohy (záleží na velikosti dortové formy)
cukr krystal
jahody (může být i jiné ovoce např. borůvky, mandarinky, kiwi)
máslo k vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Formu vymažeme máslem, na dno položíme piškoty rovnou stranou dolů, dále vyložíme strany formy rovnou stranou ven, piškoty dáváme do mezer, které nám vznikly při položení piškotů na dno formy.

  2. Připravíme tvaroh, který utřeme s cukrem podle chuti. Vrstvou tvarohu pomažeme piškoty tak, aby se spojily a poklademe ovoce, můžeme jej případně trochu ocukrovat.

  3. Na ovoce znovu položíme piškoty, tentokrát plochou stranou nahoru a lehce přimáčkneme. Piškoty dáme znovu i na bok formy opět plochou stranou ven. Znovu pomažeme tvarohem a naklademe ovoce.

  4. Polijeme želatinou nebo 1/4 l sirupu s vodou a 1 pudink. Hotový dort dáme na noc vychladit do lednice. Můžeme podávat samotný nebo ozdobit šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!