Dýňová polévka s meduňkou

Recepty, Polévky

Suroviny

900-1000 g dýně hokaido
1 cibule
2-3 stroužky česneku
čerstvá meduňka
zakysaná smetana (tvaroh)
drcený kmín
olej
sůl
pepř
máslo
krutony

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte asi lžíci oleje a orestujte cibulku dozlatova. Oloupaný česnek rozmáčkněte čepelí nože a přidejte k cibuli.

  2. Dýni rozkrojte a vydlabejte zrníčka. Dýně hokaido se nemusí loupat, proto ji rozkrájejte a ořezejte jen nepěkná místa. Dýni přidejte do hrnce a zalejte vodou, aby bylo vše ponořené. Osolte, okmínujte a opepřete. Vařte doměkka.

  3. Když je dýně měkká, rozmixujte jí tyčový mixérem dohladka. Přidejte asi lžíci másla.

  4. Servírujte s čerstvě nasekanou meduňkou, krutony a nočkem ze zakysané smetany. Můžete ale použít i tvaroh.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!