Dýňová polévka s meduňkou
Recepty, PolévkySuroviny
- 900-1000 g dýně hokaido
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- čerstvá meduňka
- zakysaná smetana (tvaroh)
- drcený kmín
- olej
- sůl
- pepř
- máslo
- krutony
Postup Dýňová polévka s meduňkou
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte asi lžíci oleje a orestujte cibulku dozlatova. Oloupaný česnek rozmáčkněte čepelí nože a přidejte k cibuli.
Dýni rozkrojte a vydlabejte zrníčka. Dýně hokaido se nemusí loupat, proto ji rozkrájejte a ořezejte jen nepěkná místa. Dýni přidejte do hrnce a zalejte vodou, aby bylo vše ponořené. Osolte, okmínujte a opepřete. Vařte doměkka.
Když je dýně měkká, rozmixujte jí tyčový mixérem dohladka. Přidejte asi lžíci másla.
Servírujte s čerstvě nasekanou meduňkou, krutony a nočkem ze zakysané smetany. Můžete ale použít i tvaroh.