Okoun mořský na sumahu
Recepty, RybySuroviny
- 750 g okouna mořského
- 1 PL koření Sumahu (já mám od fy Koření od Antonína, o sumahu viz odkazy v POZN.)
- 1 KL koření na ryby (také fy Antonín)
- citronová šťáva
- sůl s medvědím česnekem dle chuti
- olej
- 2 brambory
- Na přílohu: salát, cherry rajčátka, paprika
Postup Okoun mořský na sumahu
Postup přípravy receptu
-
Smícháme koření, šťávu a sůl. Zalijeme olejem jen tak, aby vznikla hustá kašička, kterou důkladně promícháme. Kašičku vetřeme ze všech stran do okouna a necháme aspoň 30 minut odležet.
Ve wok pánvi orestujeme rybu po obou stranách. Misku s marinádou vypláchneme vodou a vlijeme k rybě, ale jen do výšky masa. Brambory očistíme a nakrájíme na silnější plátky, vložíme k masu. Dusíme po obou stranách po 10 minutách.
Podáváme se salátem, rajčátky, paprikou