Okoun mořský na sumahu

Recepty, Ryby

Suroviny

750 g okouna mořského
1 PL koření Sumahu (já mám od fy Koření od Antonína, o sumahu viz odkazy v POZN.)
1 KL koření na ryby (také fy Antonín)
citronová šťáva
sůl s medvědím česnekem dle chuti
olej
2 brambory
Na přílohu: salát, cherry rajčátka, paprika

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme koření, šťávu a sůl. Zalijeme olejem jen tak, aby vznikla hustá kašička, kterou důkladně promícháme. Kašičku vetřeme ze všech stran do okouna a necháme aspoň 30 minut odležet.

  2. Ve wok pánvi orestujeme rybu po obou stranách. Misku s marinádou vypláchneme vodou a vlijeme k rybě, ale jen do výšky masa. Brambory očistíme a nakrájíme na silnější plátky, vložíme k masu. Dusíme po obou stranách po 10 minutách.

  3. Podáváme se salátem, rajčátky, paprikou


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!