Těstoviny s restovanou hlívou ústřičnou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 500 g semolinových těstovin fusilli nebo penne
- voda na vaření
- sůl
- 2 PL olivového oleje
- 2-3 stroužky česneku
- 400 g čerstvé hlívy ústřičné (já jsem měla 2 balení po 200g, běžně lze koupit např. v Kauflandu)
- 100 g uzené šunky v plátcích (např. Schwarzwaldské)
- sůl
- pepř
- 300 g zakysané smetany
- nahrubo nastrouhaný parmazán (větší hrst)
Postup Těstoviny s restovanou hlívou ústřičnou
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody.
Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na kousky natrhanou šunku a když se trochu orestuje, vsypeme očištěnou a na proužky nakrájenou hlívu a plátky česneku. Společně restujeme na středním žáru a za stálého míchání tak dlouho, až hlíva začne chytat barvičku.
Přidáme zakysanou smetanu, dosolíme, mírně opepříme a vsypeme polovinu nastrouhaného parmazánu.
Stáhneme z ohně a do směsi vmícháme uvařené a scezené těstoviny. Servírujeme horké, jednotlivé porce na talíři sypeme zbylým sýrem.