Těstoviny s restovanou hlívou ústřičnou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g semolinových těstovin fusilli nebo penne
voda na vaření
sůl
2 PL olivového oleje
2-3 stroužky česneku
400 g čerstvé hlívy ústřičné (já jsem měla 2 balení po 200g, běžně lze koupit např. v Kauflandu)
100 g uzené šunky v plátcích (např. Schwarzwaldské)
sůl
pepř
300 g zakysané smetany
nahrubo nastrouhaný parmazán (větší hrst)

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody.

  2. Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na kousky natrhanou šunku a když se trochu orestuje, vsypeme očištěnou a na proužky nakrájenou hlívu a plátky česneku. Společně restujeme na středním žáru a za stálého míchání tak dlouho, až hlíva začne chytat barvičku.

  3. Přidáme zakysanou smetanu, dosolíme, mírně opepříme a vsypeme polovinu nastrouhaného parmazánu.

  4. Stáhneme z ohně a do směsi vmícháme uvařené a scezené těstoviny. Servírujeme horké, jednotlivé porce na talíři sypeme zbylým sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!