Fazole černé oko v zázvorové rajčatové omáčce

Recepty, Luštěniny

Suroviny

fazole černé oko
bobkový list či jiná bylinka proti nadýmání
1 větší cibule
olej
rajčatový protlak
2 lžičky sušeného zázvoru (nebo čerstvý nadrobno nakrájený)
sůl
pepř
bobkový list
pálivá kari pasta (nebo harissa)

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si namočíme fazole. Druhý den je propláchneme a v čisté vodě s bobkovým listem vaříme doměkka (45-60 minut).

  2. Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli. Přidáme bobkový list a zázvor a krátce orestujeme.

  3. Přidáme rajčatový protlak a trochu vody, osolíme, opepříme a necháme provařit.

  4. Poté dochutíme kari pastou. Omáčka by měla být chuťově hodně výrazná a pálivá, protože fazole, které do ní vmícháme, jsou samy o sobě nevýrazné. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!