Fazole černé oko v zázvorové rajčatové omáčce
Recepty, LuštěninySuroviny
- fazole černé oko
- bobkový list či jiná bylinka proti nadýmání
- 1 větší cibule
- olej
- rajčatový protlak
- 2 lžičky sušeného zázvoru (nebo čerstvý nadrobno nakrájený)
- sůl
- pepř
- bobkový list
- pálivá kari pasta (nebo harissa)
Postup Fazole černé oko v zázvorové rajčatové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Den předem si namočíme fazole. Druhý den je propláchneme a v čisté vodě s bobkovým listem vaříme doměkka (45-60 minut).
Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli. Přidáme bobkový list a zázvor a krátce orestujeme.
Přidáme rajčatový protlak a trochu vody, osolíme, opepříme a necháme provařit.
Poté dochutíme kari pastou. Omáčka by měla být chuťově hodně výrazná a pálivá, protože fazole, které do ní vmícháme, jsou samy o sobě nevýrazné. Podáváme s rýží.