Houby v kapse
Recepty, HoubySuroviny
- Těstíčko:
- 2 rozšlehaná vajíčka
- asi 6 lžic polohrubé mouky
- asi 2,5 dl mléka
- 2 lžíce solamylu rozmíchané v trošce studené vody
- adžika
- sůl podle chuti
- strouhanka na obalení
- Houbová směs:
- 200 g čerstvých hub (zde především masáky = muchomůrka růžovka)
- 1 střední cibule nakrájená nadrobno
- 1 vejce
- 1 větší rozetřený stroužek česneku
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- uzená paprika
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky nebo jiných bylinek
- olej (na smažení palačinek i hotových kapsiček)
Postup Houby v kapse
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin vytvoříme husté těstíčko, jakoby na lívance. Necháme chvilku stát, pak ještě promícháme. V případě potřeby zahustíme moukou.
Teflonovou pánev (průměr cca 12 cm) rozehřejeme, potřeme lehce olejem a usmažíme 4 placičky. Na trošce oleje zpěníme cibulku, přidáme houby, česnek a kmín a krátce podusíme.
Dochutíme pepřem, solí a nakonec vmícháme rozšlehané vejce a petrželovou nať. Vejce necháme lehce srazit a vychladit.
Studenou směsí plníme palačinky, přeložením vzniknu kapsy. Sepneme je párátky a ponoříme do těstíčka. Pak obalíme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě oleje.
Podáváme s bramborovou kaší, brambory, pečivem nebo zeleninovým salátem. Kapsy jsou dobré i studené, pokud je uděláme menší, můžeme je nabídnout návštěvám jako jednohubky.