Třízeleninová polévka
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 1/3 květáku
- 1/3 kapusty
- 2 mrkve
- 1 stroužek česneku
- 1 malá cibule
- zeleninový vývar
- 2 lžíce polohrubé mouky
- kus másla
- libeček
- petrželka
- pepř
- sůl
Postup Třízeleninová polévka
Postup přípravy receptu
-
Květák si rozebereme na malé kousky-možno nakrájet, kapustu nařežeme na proužky, mrkev na štíhlá kolečka a cibuli s česnekem nadrobno.
Do hrnce si dáme rozpustit máslo, dáme mouku, cibuli i česnek a uděláme si světle hnědou jíšku, kterou zalijeme zeleninovým vývarem a mícháme, aby jsme neměli pucky.
Do vařícího vývaru dáme připravenou zeleninu, libeček, opepříme a osolíme jak máme rádi, vaříme, dokud není zelenina měkká. Vypnutou už jen posypeme nasekanou petrželkou.