Třízeleninová polévka, i pro začátečníky
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 hrnek (250 ml) malých bílých fazolí
- 1/2 obří kedlubny
- 1/4 hlávkového zelí
- veliká brambora
- zeleninový vývar (kostka, nebo tekuté)
- 2 lžíce hladké mouky
- tuk na jíšku
- 1 jarní cibulka
- kousek pórku (nemusí být)
- sůl
- pepř
Postup Třízeleninová polévka, i pro začátečníky
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce si dáme vařit fazole. Do mísy si nakrájíme zelí na proužky, kedlubnu a bramboru na čtverečky, jarní cibulku bílou část a pórek na kolečka.
V druhém hrnci si uděláme jíšku z tuku a mouky na světlou barvu, zalijeme vodou, prošleháme a když začnou fazole měknout přidáme je do polévky i s vývarem, ve kterém se vařily a nakrájené zelí, přidáme zeleninový vývar, pepř a necháme vařit.
Po 15 minutách, přidáme kedlubnu, brambory, bílou část cibulky, pórek a vaříme dokud nejsou všechny suroviny měkké, dosolíme a do hotové polévky dáme nakrájenou zelenou část cibulky.