Marcipánové řezy s ananasem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 100 g marcipánu
- 90 g Hery
- 80 g cukru krystalu nebo krupice
- 3 vejce
- 150 g hladké mouky
- 40 ml smetany
- 150 g kompotovaného ananasu
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- špetku soli
- kakao (nemusí být)
- 100 g bílé čokolády
- 200 g zakysané smetany
Postup Marcipánové řezy s ananasem
Postup přípravy receptu
-
Marcipán nakrájený na kousky, tuk, cukr, vanilku a smetanu šlehačem rozmícháme. Pak přidáme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, sůl a vše vyšleháme do hladka. Nakonec vmícháme okapaný a na kousky nakrájený ananas. Část těsta můžeme obarvit kakaem.
Těsto dáme do vymazaného a vysypaného pekáčku (měla jsem malý 29/22cm).
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C, 20 - 25 min.
Na polevu si rozehřejeme bílou čokoládu ve vodní lázni a pak opatrně vmícháváme zakysanou smetanu, nejprve po lžících - aby se nesrazila.
Po vychladnutí řezů potřeme polevou a dáme vychladit.