Domácí pampeliškový med
Recepty, ZavařeninyPostup Domácí pampeliškový med
Postup přípravy receptu
-
Pampelišky lehce propláchneme.
Dáme do většího hrnce, přidáme i s kůrou na kolečka nakrájené vypeckované, důkladně omyté citrony, zalijeme 2 l vody a dáme cca 30 min vařit.
Povařené pampelišky necháme 24 hod při pokojové teplotě vyluhovat.
Druhý den scedíme přes plátno a vymačkáme zbylou šťávu.
Přidáme 2 kg cukru a vaříme na mírném ohni cca 2 hodiny.
Správnou hustotu medu zkoušíme tak, že kápneme na talířek a po vystydnutí zjistíme konzistenci.
Čím déle med vaříme, tím je hustější.
Poté vařící med plníme do zavařovacích sklenic, důkladně zavíčkujeme a necháme dnem vzhůru vystydnout.