Silvestrovská půlnoční polévka (aneb vyprošťovací polévka pro každou příležitost)

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g předního hovězího masa
3 morkové kosti
500 g slepice
1 cibule
1 stroužek česneku
8 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
špetku kmínu
sůl
trošku tuku (olej, sádlo, máslo)
1 mrkev + 1 menší petržel + kus bulvy celeru
hrst růžičkových kapustiček a zelená petržel

Postup přípravy receptu

  1. Do tlakového hrnce dáme vařit hovězí maso s rozkrojenou cibulí, stroužkem česneku, kuličkami pepře, nového koření, bobkovým listem, kmínem a solí. V polovině varu hrnec zchladíme, otevřeme a přidáme na kousky nakrájené slepičí maso s kostmi a vaříme do změknutí masa (no já dala obojí maso najednou a nic se nestalo).

  2. Na tuku krátce osmahneme nakrájenou polévkovou zeleninu (pórek, mrkev, petržel, celer, růžičkovou kapustu). Vše zalijeme hotovým vývarem, povaříme, přidáme na kousky nakrájené uvařené slepičí a hovězí maso.

  3. Do rozpálené trouby vložíme na 5 min do pekáče 3 morkové kosti. Pak z nich opatrně vyklepneme morek, nakrájíme na kolečka a dáme do vařící polévky, ale dá se povařit nakonec chvíli v horké polévce. Kdo morek nesnáší, tak ho samozřejmě vynechá. Dochutíme solí a zelenou sekanou petrželí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!