Silvestrovská půlnoční polévka (aneb vyprošťovací polévka pro každou příležitost)
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g předního hovězího masa
- 3 morkové kosti
- 500 g slepice
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 8 kuliček pepře
- 3 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- špetku kmínu
- sůl
- trošku tuku (olej, sádlo, máslo)
- 1 mrkev + 1 menší petržel + kus bulvy celeru
- hrst růžičkových kapustiček a zelená petržel
Postup Silvestrovská půlnoční polévka (aneb vyprošťovací polévka pro každou příležitost)
Postup přípravy receptu
-
Do tlakového hrnce dáme vařit hovězí maso s rozkrojenou cibulí, stroužkem česneku, kuličkami pepře, nového koření, bobkovým listem, kmínem a solí. V polovině varu hrnec zchladíme, otevřeme a přidáme na kousky nakrájené slepičí maso s kostmi a vaříme do změknutí masa (no já dala obojí maso najednou a nic se nestalo).
Na tuku krátce osmahneme nakrájenou polévkovou zeleninu (pórek, mrkev, petržel, celer, růžičkovou kapustu). Vše zalijeme hotovým vývarem, povaříme, přidáme na kousky nakrájené uvařené slepičí a hovězí maso.
Do rozpálené trouby vložíme na 5 min do pekáče 3 morkové kosti. Pak z nich opatrně vyklepneme morek, nakrájíme na kolečka a dáme do vařící polévky, ale dá se povařit nakonec chvíli v horké polévce. Kdo morek nesnáší, tak ho samozřejmě vynechá. Dochutíme solí a zelenou sekanou petrželí.