Cibulová omáčka k uzeným kuřecím stehnům

Recepty, Omáčky

Suroviny

2 uzená kuřecí stehna - opláchnout a povařit ve vodě doměkka
Cibulová jíška:
2 PL másla
2 velké cibule - nakrájet, osmahnout dohněda
2 PL mouky
Omáčka:
cibulová jíška
vývar - množství podle potřeby, cca 1 litr
sůl, pepř čerstvě mletý
1 bobkový list
2 kuličky nového koření - umlít jemně
1 hřebíček - umlít jemně
1 ČL worcesteru

Postup přípravy receptu

  1. Uzená stehna občas bývají tužší, tak je raději dle potřeby povařím doměkka. Udržuji v teple.

  2. Cibuli osmahnu do světle hněda (pozor, aby se nespálila a nezhořkla), zapráším moukou a chvíli restuji.

  3. Cibulovou jíšku zaliji vývarem ze stehen nebo jiným masovým, příp. i zeleninovým (i z kostky). Je-li vývaru málo, lze ho doplnit vodou. Přidám koření a vařím min 15 minut, aby se jíška dobře provařila a také aby omáčka získala požadovanou hustotu. V případě potřeby ještě dosolím, připepřím. Nakonec jsem omáčku rozmixovala, ale není to nutné.

  4. Jestliže stehna vychladla, dávám je prohřát buď do omáčky nebo na pařák nad dovářející se brambory nebo do mikrovlnky.

  5. Podávala jsem se šťouchaným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!