Obyčejný špaldový chléb s kváskem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

320 g vody
lžička cukru
2 lžíce oleje
lžička chlebového koření (kmínu)
2,5 lžičky soli
100 g rozkvašeného hustého žitného kvásku
100 g žitné chlebvé mouky
170 g hladké mouky
300 g hladké špaldové mouky
15 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, vmícháme pár lžic z odvážené hladké mouky a asi 20 minut necháme vzejít kvásek. Přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které pak necháme (v míse pod utěrkou) asi hodinu kynout.

  2. Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a uválíme bochník, který necháme nakynout buď na plechu s pečící fólií nebo (dobře omoučené) v ošatce.

  3. Po vykynutí upečeme ve vyhřáté troubě (200-220°C/45-50min).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!