Obyčejný špaldový chléb s kváskem
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 320 g vody
- lžička cukru
- 2 lžíce oleje
- lžička chlebového koření (kmínu)
- 2,5 lžičky soli
- 100 g rozkvašeného hustého žitného kvásku
- 100 g žitné chlebvé mouky
- 170 g hladké mouky
- 300 g hladké špaldové mouky
- 15 g droždí
Postup Obyčejný špaldový chléb s kváskem
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, vmícháme pár lžic z odvážené hladké mouky a asi 20 minut necháme vzejít kvásek. Přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které pak necháme (v míse pod utěrkou) asi hodinu kynout.
Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a uválíme bochník, který necháme nakynout buď na plechu s pečící fólií nebo (dobře omoučené) v ošatce.
Po vykynutí upečeme ve vyhřáté troubě (200-220°C/45-50min).