Linecké cukroví bez lepku a laktózy
Recepty, CukrovíSuroviny
- 150 g másla
- 120 g panely (v blanderu rozmixované na moučkový cukr)
- 80 g mletých mandlí
- 250 g bezlepkové mouky Jizerka
- 1 vejce
- vanilkové aroma
- marmeláda nebo oříškové máslo na slepování
Postup Linecké cukroví bez lepku a laktózy
Postup přípravy receptu
-
Máslo s cukrem a vanilkovým aroma vyšleháme do jemné pěny, poté přidáme vajíčko a dále šleháme. V jiné míse smícháme mleté mandle s bezlepkovou moukou a tuto suchou směs zapracujeme do vyšlehané máslové směsi. Vypracujeme vláčné těsto a nejlépe přes noc dáme odpočinout do lednice.
Vykrajujeme libovolné tvary, pečeme cca 8 minut. Zdobení, promazání nebo pomazání se meze nekladou... linecké sušenky či cukroví jde zdobit vážně všelijak... prostě podle Vaší fantazie a samozřejmě příležitosti či ročnímu období. Tak si to s láskou užijte a dobrou chuť!