Patatas a la Importancia

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

3-4 brambory
2 lžíce mouky
2 vejce na obalování
3 lžíce strouhanky
100 ml suchého vína
250 ml na podlití vývaru
na smažení olej
1 nasekaná cibule
2 stroužky česneku
2 bobkové listy
sůl
šafrán
olej olivový
pepř černý mletý

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky oskrabene a nakrajame na cca 1 cm kolecka.

  2. Osusime papierovou utierkou a obalime v trojobale.Ja som ochutil muku ale kazdy podla svojho.

  3. Dame rozohriat olej a vyprazame do zlatista cca 5 minut - nie do makka!

  4. Vyprazene zemiaky odlozime na stranu na papierovu utierku.

  5. Medzi tym na vacsom pekaci rozpalime olivovy olej a dame oprazit do sklovita cibulu a cesnak. Podlejeme vinom, nechame alkohol vyvarit, pridame oprazene zemiaky, petrzlenovu vnat, bobkovy list a zalijeme vyvarom, v ktorom sme rozmiesali trosku safranu. Ochutime podla potreby. Dostaneme do varu, znizime teplotu a dusime cca 20 minut do makka, az sa nam stava zahusti zredukuje. Servirujeme same alebo ako prilohu k masu ci rybam. V nasom pripade to bola svieckova s omackou Mojo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!