Patatas a la Importancia
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 3-4 brambory
- 2 lžíce mouky
- 2 vejce na obalování
- 3 lžíce strouhanky
- 100 ml suchého vína
- 250 ml na podlití vývaru
- na smažení olej
- 1 nasekaná cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- sůl
- šafrán
- olej olivový
- pepř černý mletý
Postup Patatas a la Importancia
Postup přípravy receptu
-
Zemiaky oskrabene a nakrajame na cca 1 cm kolecka.
Osusime papierovou utierkou a obalime v trojobale.Ja som ochutil muku ale kazdy podla svojho.
Dame rozohriat olej a vyprazame do zlatista cca 5 minut - nie do makka!
Vyprazene zemiaky odlozime na stranu na papierovu utierku.
Medzi tym na vacsom pekaci rozpalime olivovy olej a dame oprazit do sklovita cibulu a cesnak. Podlejeme vinom, nechame alkohol vyvarit, pridame oprazene zemiaky, petrzlenovu vnat, bobkovy list a zalijeme vyvarom, v ktorom sme rozmiesali trosku safranu. Ochutime podla potreby. Dostaneme do varu, znizime teplotu a dusime cca 20 minut do makka, az sa nam stava zahusti zredukuje. Servirujeme same alebo ako prilohu k masu ci rybam. V nasom pripade to bola svieckova s omackou Mojo.