Červené brambory s chorizem ve stylu patatas bravas
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 350 g červených brambor
- 1 červená cibule
- 3 stroužky česneku
- 150 g choriza
- 5 lžic cizrny
- 5 lžic krájených rajčat
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 špetka soli
- 1 špetka mletého černého pepře
- 1 špetka mletých chilli vloček
- 2 lžíce červeného vinného octa
Postup Červené brambory s chorizem ve stylu patatas bravas
Postup přípravy receptu
-
Brambory nakrájíme na kostky, propereme, slupku můžeme nechat, záleží na bramborách. Kostky brambor přidáme do osolené vody a vaříme do měkka.
Červenou cibuli nakrájíme nadrobno, stejně tak česnek. Opečeme zakryté na lžíci oleje. Na mírné teplotě! Občas promícháme. Restujeme tak 8 minut, pára udělá své. Přidáme 200 ml červeného vína, osolíme a opepříme. Povaříme, aby se víno trochu redukovalo. Pak přidáme nakrájená rajčata i se šťávou a znovu povaříme. Přilijeme vinný ocet. A přidáme také špetku mletých chilli vloček. Vaříme tak asi 8 minut – vytvoří se mírně kašovitá směs.
Uvařené brambory dáme na pánev s rozehřátým olejem a mírně opečeme. Přidáme cirznu, nakrájené chorizo a nakrájenou petrželku. Dobře promícháme.
Brambory s chorizem podáváme přelité rajčatovou směsí.