Bramborová tortilla s chorizem a žampiony (Tortilla de patatas)

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

6 brambor střední velikosti
2 menší cibule
1 chorizo klobása
hrst nakrájených žampionů
hrst mraženého hrášku
já jsem ještě přidala pár cherry rajčat ale nemusí být
4 vejce
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme na slabší plátky cca 3mm.

  2. Ve velké (širší) pánvi rozpálíme větší množství oleje, ale ne úplně tak, aby se plátky rychle usmažily. Raději při mírnější teplotě a smažit déle, aby se tepelně upravily a jen zlehka opekly. Na druhé menší, ale hlubší pánvi orestujeme na oleji nakrájenou cibuli, chorizo a žampiony, osolíme, opepříme. Nakonec ve směsi prohřejeme hrášek.

  3. Brambory vyjmeme z oleje (můžeme osušit přebytečný olej) a přendáme ke směsi, promícháme, dosolíme a zalijeme rozšlehanými vejci.

  4. Necháme na opravdu mírném plameni ztuhnout, poté pánev přiklopíme velkým talířem, obrátíme a z talíře necháme tortillu sklouznout zpět do pánve, aby se opekla i z druhé strany. To už trvá jen chvilku. Krájíme na dílky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!