Bramborová tortilla s chorizem a žampiony (Tortilla de patatas)
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 6 brambor střední velikosti
- 2 menší cibule
- 1 chorizo klobása
- hrst nakrájených žampionů
- hrst mraženého hrášku
- já jsem ještě přidala pár cherry rajčat ale nemusí být
- 4 vejce
- sůl
- pepř
- olej
Postup Bramborová tortilla s chorizem a žampiony (Tortilla de patatas)
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme na slabší plátky cca 3mm.
Ve velké (širší) pánvi rozpálíme větší množství oleje, ale ne úplně tak, aby se plátky rychle usmažily. Raději při mírnější teplotě a smažit déle, aby se tepelně upravily a jen zlehka opekly. Na druhé menší, ale hlubší pánvi orestujeme na oleji nakrájenou cibuli, chorizo a žampiony, osolíme, opepříme. Nakonec ve směsi prohřejeme hrášek.
Brambory vyjmeme z oleje (můžeme osušit přebytečný olej) a přendáme ke směsi, promícháme, dosolíme a zalijeme rozšlehanými vejci.
Necháme na opravdu mírném plameni ztuhnout, poté pánev přiklopíme velkým talířem, obrátíme a z talíře necháme tortillu sklouznout zpět do pánve, aby se opekla i z druhé strany. To už trvá jen chvilku. Krájíme na dílky.