Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty
Recepty, Mořské plodySuroviny
- cca 250 g širokých nudlí (já použila čerstvé z Lídlu)
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 125 g oloupaných, očištěných krevet
- hrst cherry rajčátek
- máslo
- hrst petrželky
- sůl
- pepř
- citron (limeta)
Postup Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Dáme uvařit nudle podle návodu (Lidl cca 3 minuty) Slijeme a necháme stranou.
Na pánvičce rozehřejeme olej, na něj vhodíme provonět česnek na plátky, po chvilce vložíme krevety a opékáme cca 2 minutky. Přidáme rajčata na půlky. Až rajčata změknou (loupe se z nich vrchní slupka), přidáme petrželku - nemusíte šetřit, pepř, sůl a pár kapek citronu (limety), jak kdo má rád (občas dle kyselosti rajčat vynechávám). Směs sundáme ze sporáku, vhodíme pár malých kostiček másla a kroužením jej necháme rozpustit - zahustí a zjemní omáčku.
Do směsi z krevet přidáme těstoviny, zamícháme a podáváme posypané petrželkou.