Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty

Recepty, Mořské plody

Suroviny

cca 250 g širokých nudlí (já použila čerstvé z Lídlu)
2 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
125 g oloupaných, očištěných krevet
hrst cherry rajčátek
máslo
hrst petrželky
sůl
pepř
citron (limeta)

Postup přípravy receptu

  1. Dáme uvařit nudle podle návodu (Lidl cca 3 minuty) Slijeme a necháme stranou.

  2. Na pánvičce rozehřejeme olej, na něj vhodíme provonět česnek na plátky, po chvilce vložíme krevety a opékáme cca 2 minutky. Přidáme rajčata na půlky. Až rajčata změknou (loupe se z nich vrchní slupka), přidáme petrželku - nemusíte šetřit, pepř, sůl a pár kapek citronu (limety), jak kdo má rád (občas dle kyselosti rajčat vynechávám). Směs sundáme ze sporáku, vhodíme pár malých kostiček másla a kroužením jej necháme rozpustit - zahustí a zjemní omáčku.

  3. Do směsi z krevet přidáme těstoviny, zamícháme a podáváme posypané petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!