Pařížský dort s banány
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 4 vejce
- 240 g cukru krupice
- 150 ml oleje
- 100 ml vroucí vody
- 3 lžíce Holandské kakao
- Krém:
- 200 g čokolády na vaření
- 400 ml smetany ke šlehání
- 2 ztužovače šlehačky
- banány a něco na ozdobu
Postup Pařížský dort s banány
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme napřed zvlášť bílky s polovinou cukru.
V jiné míse větší ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru, můžeme přidat i jeden vanilkový.
Postupně přiléváme olej, mouku rozmíchanou s práškem do pečiva a vroucí vodu.
Nakonec zamícháme sníh a kakao. Kakaem nešetříme.
Nalijeme do vymazané dortové formy a dáme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě kolem 150°.
Šlehačku zahřejeme, nalámeme čokoládu a necháme rozpustit. Mícháme lžící a stále zahříváme až k bodu varu.
Když se čokoláda rozpustí, necháme úplně vychladnout.
Potom elektrickým šlehačem na nejvyšší výkon vyšleháme spolu se ztužovačem až do hustého krému. Nemusí se nechávat do druhého dne.
Vychladlý korpus rozkrojíme, pomažeme krémem, poklademe plátky banánů, opět potřeme hustě krémem, přiklopíme druhou půlkou korpusu a celé dokola potřeme zbytkem krému.
Dozdobíme dle fantazie.