Karbanátky s goudou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 300 g mletého vepřového masa
- 1 vejce
- 2 cibule
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce strouhanky
- 100 g strouhané goudy
- pepř
- sůl
- olej na smažení
- 300 g brambor
- máslo
- 100 ml mléka
- jarní cibulka
Postup Karbanátky s goudou
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme s najemno nakrájenou cibulí, česnekem nasekaným nadrobno a vejcem. Prohněteme. Dáme vařit brambory v osolené vodě. K masové směsi přidáme hořčici a strouhanku. Opět promícháme, hněteme, nejlépe rukama, pak přidáme strouhaný sýr, osolíme, opepříme a opět prohněteme.
Na pánvi rozehřejeme dostatečnou vrstvu oleje, na kterém postupně opečeme karbanátky. Každý karbanátek tvarujeme lžící a posléze rukou namočenou ve studené vodě. Dáme vařit mléko. Usmažené karbanátky dáme na papírovou utěrku, uchováme v teple. Řeším to tak, že talířek s karbanátky překryji alobalem a přiklopím pokličkou.
Do ještě horkých scezených brambor přidáme kousek másla a protřepeme, aby se máslo rozpustilo. Pak brambory rozmačkáme. Přidáme mléko a rozšleháme do kaše.
Karbanátky podáváme s kaší polité máslem, zdobené cibulkou.