Karbanátky s goudou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g mletého vepřového masa
1 vejce
2 cibule
2 lžičky dijonské hořčice
4 stroužky česneku
3 lžíce strouhanky
100 g strouhané goudy
pepř
sůl
olej na smažení
300 g brambor
máslo
100 ml mléka
jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s najemno nakrájenou cibulí, česnekem nasekaným nadrobno a vejcem. Prohněteme. Dáme vařit brambory v osolené vodě. K masové směsi přidáme hořčici a strouhanku. Opět promícháme, hněteme, nejlépe rukama, pak přidáme strouhaný sýr, osolíme, opepříme a opět prohněteme.

  2. Na pánvi rozehřejeme dostatečnou vrstvu oleje, na kterém postupně opečeme karbanátky. Každý karbanátek tvarujeme lžící a posléze rukou namočenou ve studené vodě. Dáme vařit mléko. Usmažené karbanátky dáme na papírovou utěrku, uchováme v teple. Řeším to tak, že talířek s karbanátky překryji alobalem a přiklopím pokličkou.

  3. Do ještě horkých scezených brambor přidáme kousek másla a protřepeme, aby se máslo rozpustilo. Pak brambory rozmačkáme. Přidáme mléko a rozšleháme do kaše.

  4. Karbanátky podáváme s kaší polité máslem, zdobené cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!